STiP Fotografie
Levensfotografie voor de waardevolle herinnering

Levensfotografie

Levensfotografie van de bovenste plank, waarin interactie en emotie de boventoon voeren. Altijd op zoek naar de waardevolle herinnering in Familiefotografie, Bruidsfotografie, Bedrijfsfotografie en Afscheidsfotografie. Leg het leven vast!

Leg het leven vast!

Het woord levensfotografie spreekt eigenlijk voor zichzelf, je legt het leven vast. Als fotograaf heb ik dit opgesplitst in vier verschillende werkvelden: Familie, Trouw, Werk en Afscheid. Allen die nauw verbonden zijn met het leven. De waardevolle herinnering staat hierin centraal. Ik wil graag de interactie en emotie laten spreken in mijn foto's. Mijn werkwijze is daarbij zelden op de voorgrond en altijd in goed overleg.


Familiefotografie - STiP Fotografie

Familiefotografie

Als gezin of familie maak je veel mee in je leven. Ik probeer dat met familiefotografie naar voren te laten komen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw leven, of het verdwijnen van een leven, dat de kinderen uitvliegen of na lange tijd weer terugkomen. Er zijn talloze voorbeelden te bedenken. Mijn doel is het vastleggen van deze waardevolle momenten zodat hier op een later moment naar teruggegrepen kan worden.

Zwangerschap

Gezinsuitbreiding is iets dat lastig is om onder woorden te brengen. Het is het begin van een leven, een leven dat voor altijd onderdeel is van dat van jullie, als ouders. Tijdens de zwangerschap verandert er veel. Veel aan het lichaam van een vrouw, er groeit tenslotte een nieuw leven in haar buik. Maar ook binnen jullie relatie. Deze bijzondere periode is misschien wel de enige keer dat jullie dit meemaken, dus waarom laten jullie dat niet vastleggen?

Newborn

De eerste levensdagen van een baby zijn erg bijzonder en vaak emotioneel voor ouders maar ook voor de familie. Terwijl jullie dochter of zoon daar rustig ligt te slapen is het lichaampje vol in ontwikkeling. Voor jullie doorhebben is deze periode voorbij. Wat is er dan mooier om hiervan een blijvende herinnering te hebben? Een foto waarvan jullie dochter of zoon later zal zeggen: “wow ben ik dat?”.

Kinderen

Wie herinnert zich niet de schoolfotograaf. Een lichtblauwe achtergrond, geforceerde glimlach en weinig plezier. Kinderen en foto’s, een ideale combinatie mits je ze niet dwingt om stil te blijven zitten. Ik zeg, “neem ze mee naar het bos en laten we een hut gaan bouwen, dan schiet ik daar de foto’s”. De insteek van deze fotosessie is dat deze een ‘feestje’ is. Met deze opzet wil ik het plezier en de liefde binnen een gezin of familie vastleggen. Ik gebruik daarom vaak buitenlocaties. De sfeer is dan een stuk meer ongedwongen en het uiteindelijke resultaat is een waardevolle herinnering.

Laatste foto

De dood is een onderwerp waar niemand het graag over heeft. Toch is het iets waar je niet omheen kan en is de impact die een overlijden op een gezin of familie heeft enorm. Tijdens deze fotosessie kan een familie er voor kiezen om een aantal laatste foto’s te laten maken van en met degene die binnen een korte tijd komt te overlijden. Vaak wordt er een portretfoto van degene gemaakt. Deze kan eventueel op de rouwkaart of op de kist tijdens opbaring of uitvaart gebruikt worden. Ook is het gebruikelijk om tijdens deze sessie de laatste familiefoto’s te maken. Ik neem ruim de tijd voor deze sessie zodat er ruimte is om liefde, emoties en verdriet te uiten. Vaak komen tijdens deze fotosessie de gezins- of familieleden nog nader tot elkaar. Ik leg bij deze fotosessie de liefde en warmte voor elkaar vast zodat de nabestaanden na het overlijden een mooie herinnering hebben.


Bruidsfotografie - STiP Fotografie

Bruidsfotografie

De mooiste dag van je leven, zo stelt iedereen het zich voor. De aanloop naar de trouwerij is altijd spannend. Eenmaal in het moment vliegt deze dag zo voorbij. Dan mag deze dag natuurlijk op een professionele manier vastgelegd worden, toch?

Jullie verhaal

Als fotograaf wil ik graag een echt verhaal vertellen. Met name een belangrijke dag als jullie trouwdag is het aan mij om jullie op een natuurlijke manier vast te leggen. Maar wel in dat moment. In die sfeer. Met die emotie. Geposeerde poses en gemaakte spontaniteit horen daar niet bij. Interactie daarentegen wel. Dit maakt dat ik een fotoreportage kan maken waarin het pure geluk en plezier van jullie trouwdag naar voren komt. Waar je later nog met veel plezier op terug kan kijken.

Flexibel

Elke bruiloft is anders. De één heeft een hele uitgebreide trouwerij en een groot feest met honderden gasten. De ander trouwt simpeler in het bijzijn van familie en vrienden en gaat vervolgens in klein gezelschap een lekker hapje eten. Dit vraagt om maatwerk. Mijn doel is om flexibel te zijn en beschikbaar te zijn waar nodig. Dus mochten jullie bijvoorbeeld op het laatste moment besluiten dat het toch gewenst is om de fotograaf ook bij het feest te hebben, dan is dat mogelijk. Mochten jullie in aanloop vooraf bij jullie thuis een fotoshoot hebben gepland en die willen afzeggen omdat dat toch te spannend is en te intiem voelt? Geen probleem, dat kan. Willen jullie een tweede fotograaf erbij. Dat kan. Trouwen is spannend, er komt veel op jullie af en ik ben er om jullie te ontzorgen.

Gasten

Een trouwerij staat bol van emotie en indrukken. Niet alleen voor jullie is het spannend maar ook voor de genodigden. Het ligt dan ook voor hand dat er foto’s van ouders, familie, getuigen en andere genodigden worden gemaakt. Ook hier wordt gelet op de kleinste details en emoties. Hierbij probeer ik als fotograaf niet te veel aanwezig te zijn. Het is tenslotte jullie bruiloft waarbij jullie in de schijnwerpers staan en als fotograaf mag ik dan geen stoorzender zijn.


Bedrijfsfotografie - STiP Fotografie

Bedrijfsfotografie

Als ondernemer ben je altijd druk bezig. Je bent een multifunctionele duizendpoot die zich niet klein laat maken door een beetje weerstand en uitdaging. Toch is het als ondernemer fijn wanneer je voor randzaken een 'mannetje' hebt, zodat jij kan blijven ondernemen.

'Vrouwtje'

Elke ondernemer heeft tegenwoordig een website, is actief op social media en loopt het liefst van de daken te schreeuwen wat ze doen. Dan is het fijn als dat door iemand in beeld wordt gebracht en die dat op een professionele manier behandelt. Neem als voorbeeld; een sfeervolle reportage van het bedrijf. Spontaan maar toch wat de visie weergeeft. Of een website of brochure waar de medewerkers een gezicht krijgen door middel van een mooie portretfoto. De voorbeelden zijn legio maar één ding staat voorop, dit proces moet professioneel, snel en naar wens gebeuren. De foto's zijn een tool voor jouw marketing en vereisen dan ook deze aanpak.

Ervaring

Werkend voor de Uitkijkpost, een weekkrant in Heiloo en omstreken, kom ik regelmatig in contact met ondernemers, verenigingen en de gemeente. Allen blijken moeite te hebben met het aanleveren van tekst voor een artikel. Beeldtaal overheerst in onze maatschappij en de menselijke factor heeft daarin steeds vaker een bepalende rol. Een foto kan daarom zoveel meer zeggen dan een stuk tekst. Of dat nu een artikel in de krant, een jaarverslag of iets kleins als een visitekaartje is. Allen staan of vallen bij de foto’s.

Samenspel

Bedrijfsfotografie is een breed begrip, net als ondernemen. Iedereen heeft er ook een ander beeld bij en stelt zijn eigen eisen. De één wil een smoelenboek vol 'gekke bekken', de ander wil een aantal sfeerfoto’s voor het jaarverslag. Toch moet alles 'tussen de bedrijven door' gedaan worden en vergt flexibiliteit van de betrokkenen. Daarom is het van belang dat alles in goed overleg gaat en dat er geen onverwachte verrassingen de kop op steken.


Afscheidsfotografie - STiP Fotografie

Afscheidsfotografie

Afscheid nemen van een geliefde is intens. Vervuld van emoties en indrukken richt je je aandacht op de overledene en de mensen die naast je staan. Dit laatste moment in het hier en nu met je dierbare wil je in je hart sluiten.

Herinnering

Als afscheidsfotograaf maak ik een tastbare herinnering van het afscheid in al zijn facetten. Daarbij richt ik mij vanzelfsprekend op de ceremonie en de naaste verwanten. Maar ik heb tevens oog voor de waardevolle momenten en mooie details van het afscheid die anders misschien wat onderbelicht zouden blijven. Afscheidsfotografie omvat meer dan alleen uitvaartfotografie. Mijn betrokkenheid kan al beginnen voordat iemand is overleden. Een mooie foto van een dierbare in leven kan het uitgangspunt vormen van een afscheidsreportage of een herinneringsboek.

Laatste foto

Tijdens deze fotosessie kan een familie er voor kiezen om een aantal laatste foto’s te laten maken van en met degene die binnen een korte tijd komt te overlijden. Vaak wordt er een portretfoto van degene gemaakt. Deze kan eventueel op de rouwkaart of op de kist tijdens opbaring of uitvaart gebruikt worden. Ook is het gebruikelijk om tijdens deze sessie de laatste familiefoto’s te maken. Ik neem ruim de tijd voor deze sessie zodat er ruimte is om liefde, emoties en verdriet te uiten. Vaak komen tijdens deze fotosessie de gezins- of familieleden nog nader tot elkaar. Ik leg bij deze fotosessie de liefde en warmte voor elkaar vast zodat de nabestaanden na het overlijden een mooie herinnering hebben.

Onopvallend

Mijn werkwijze wordt gekenmerkt door mijn onopvallende aanwezigheid. Ik ben mij ervan bewust dat ik heel dichtbij kom op één van de meest intieme momenten in het leven. Afhankelijk van de wensen fotografeer ik de voorbereidingen van de uitvaart, de rouwstoet, de afscheidsdienst, de begrafenis of crematie en de condoleance. Ik leg de sfeer van het afscheid vast en ook de warmte en de liefde tussen hen die achter blijven. Een mooie afscheidsreportage kan de nabestaanden veel troost bieden.


Heb je na het lezen van mijn aanbod interesse gekregen?

Neem dan vrijblijvend contact op.